Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Caesar Salad-Σαλάτα του Καίσαρα




Yλικά
1 μεγάλο μαρούλι κομμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
3 φέτες μπέηκον
Μερικά κρουτόν 
Παρμεζάνα ή καπνιστό ρεγκάτο

Για τη βινεγκρέτ 
1 σκελίδα σκόρδο 
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 λεμόνι
1 κ.γ μουστάρδα 
αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ πολτοποιώντας τα υλικά στο μούλτι. Ψήνουμε το κοτόπουλο και το μπέηκον και τα κόβουμε σε λωρίδες. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, το κοτόπουλο με το μπέηκον και τα κρουτόν και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Σοφία Λέκκα,
Σεφ