Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πικνίκ στον Υμηττό Οργανωθείτε και επιστρεφθείτε τον Υμηττό για να απολαύσετε την Πρωτομαγιά δίπλα στη φύση.



Το τοπίο είναι ιδανικό και λίγα λεπτά από την Αθήνα. Ετοιμάστε finger food, βάλτε τα σε ένα καλάθι και κατευθυνθείτε αν όχι στον Υμηττό στο πιο κοντινό βουνό ή πάρκο της περιοχής σας. Ιδανική πρόταση για την οικογένεια αλλά και για φίλους που θα σας κάνει ανέξοδα να ξεφύγετε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Οργανώστε το τέλειο πικνίκ και βάλτε μέσα στο καλάθι ότι υπάρχει στο ντουλάπι και το ψυγείο.

Τα φρούτα και λαχανικά είναι η καλύτερη επιλογή καθώς και οτιδήποτε τρώγεται με το χέρι όπως τυριά και αλλαντικά.

Ο καιρός είναι ο καλύτερος σύμμαχος με τη θερμοκρασία να θυμίζει καλοκαίρι. Πάρτε μαζί σας πλαστικά ποτήρια και πιάτα, χαρτοπετσέτες, τραπεζομάντιλο και καμιά κουβερτούλα για να καθίσετε στο έδαφος. Μην ξεχάσετε να φροντίσετε για την μουσική και να έχετε μαζί σας παιχνίδια.

Και στο τέλος! Τα σκουπίδια στη θέση τους.

Πρόταση για φαγητό:

Τορτίγιες με χωριάτικη σαλάτα

Υλικά:

6 τορτίγιες (βρίσκονται σε όλα τα super market)

12 πράσινες γλυκιές πιπεριές «κέρατο» (ήδη τηγανισμένες)

200 γραμ. τυρί φέτα

κρεμμυδάκι κόκκινο ξερό

ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι ή και κομμένες σε φέτες

4-5 τομάτες (διαλέγουμε με πολύ σάρκα, σφικτές)

φτιάχνουμε ένα μείγμα από αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, θυμάρι)

μερικές σταγόνες ξύδι βαλσάμικο

παρθένο ελαιόλαδο, αλατάκι, πιπεράκι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ελιές, τα αρωματικά βότανα, μερικές σταγόνες βαλσάμικο, λίγο λαδάκι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο με τη μεμβράνη. Αν δεν έχουμε τηγανητές πιπεριές από τις προηγούμενες μέρες, τηγανίζουμε μερικές πράσινες γλυκές πιπεριές.

Πλένουμε πολύ καλά τις τομάτες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι αρκετή ώρα μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

Όταν οι τομάτες στεγνώσουν, τις προσθέτουμε στο μείγμα του κρεμμυδιού, ρίχνουμε και τις πιπεριές κρύες, ανακατεύουμε προσεκτικά τα υλικά, ξανασκεπάζουμε τη σαλάτα με τη μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Καλό θα ήταν να παίρναμε το μπολ μαζί μας, καλά σκεπασμένο και να φτιάχναμε επί τόπου τις τορτίγιες ώστε να μην μαλακώσουν από τα υγρά της σαλάτας.

Λίγο πριν να σερβίρουμε, κόβουμε στη μέση τις τορτίγιες και δημιουργούμε με κάθε κομμάτι ένα «χωνάκι» το οποίο γεμίζουμε με το μείγμα της σαλάτας φροντίζοντας να πάει σε κάθε τορτίγια από μία πιπεριά. Αναλογούν δυο τορτίγιες για κάθε άτομο (είναι μικρές).

Καλή διασκέδαση!!!




.