Το ξέρεις πως η μεσογειακή κουζίνα είναι η βασίλισσα του κόσμου στη διατροφή. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ετοίμασες λαδερά; Τα φρέσκα φασολάκια είναι στα καλύτερά τους αυτό τον καιρό. Κι αν ο κλασικός τρόπος με ντομάτα και πατάτες δεν σε... ξετρελαίνει δοκίμασε μια πιο λιτή, αλλά πολύ νόστιμη παραλλαγή. Τρυφερά φασολάκια, μαραθόριζα και τριμμένη απολαυστική φέτα!
Συστατικά
500 γρ. φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα
1 μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση (αφαίρεσε και το φύτρο)
5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/4 του φλιτζανιού φέτα τριμμένη
Τρόπος μαγειρέματος
1 Καθάρισε τα φασολάκια από τα νεύρα και ξέπλυνε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό
2 Γέμισε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και άσε να πάρει βράση
3 Πρόσθεσε τα πράσινα φασολάκια, μαζί με τη μαραθόριζα και άφησε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 4-5 λεπτά είναι αρκετά
4 Γύρισε σε ένα σουρωτήρι και βάλε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσεις το βρασμό και να διατηρήσεις το πράσινο ζωντανό χρώμα στα λαχανικά σου
5 Βάλε και πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίξε μέσα το σκόρδο και σοτάρισε να πάρει άρωμα. Αφαίρσε μόλις πάρει καφετί χρώμα
6 Γύρισε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και τη μαραθόριζα, τον άνηθο, το βασιλικό και αλατοπιπέρωσε
7 Σόταρε στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά να λαδωθούν και να ζεσταθούν καλά όλα τα λαχανικά σου
8 Σέρβιρε χλιαρό με τριμμένη φέτα και ελάχιστο πιπέρι
Πηγή Tlife.gr