Υλικά:
- 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα αβγά και κόψτε τα κατά μήκος. Αφαιρέστε τους κρόκους και βάλτε τους σε ένα μπολ.
- Λιώστε τους κρόκους με ένα πιρούνι και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
- Με ένα κουτάλι γεμίστε τα άδεια ασπράδια. Αν θέλετε να γίνουν πιο όμορφα, βάλτε τη γέμιση μέσα σε κορνέ και γεμίστε τα έτσι.
- Διακοσμήστε τα με μια κάπαρη ή λίγο μαϊντανό.
Μπορείτε
να δοκιμάσετε και τις εξής παραλλαγές
στη γέμιση (ένα ή περισσότερα από τα
παρακάτω):
- Αντικαταστήστε τις 2 κ.σ. από τη μαγιονέζα με γιαούρτι (γίνεται πιο ελαφρύ) ή με τυρί κρέμα.
- Προσθέστε διάφορα φρέσκα αρωματικά, όπως δυόσμο, μάραθο κλπ.
- Προσθέστε πάπρικα ή κάρυ.
- Προσθέστε μπέικον.
- Προσθέστε ψιλοκομμένη πιπεριά.
- Προσθέστε βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.
- Προσθέστε αγγουράκι τουρσί.
Πηγή: sintagespereas.gr