Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Σπανακόπιτα με φέτα!!!



Υλικά


1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο


800 γρ φέτα σκληρή κομμένη σε μικρά κυβάκια


2-3 ρίζες από πράσο ψιλοκομμένες


4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα


1 κουτί φύλλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες


1 αυγό


αλάτι μια κουταλιά της σούπας


λίγο πιπέρι


1 σφηνάκι ελαιόλαδο


2-3 κ της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το πράσο, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αυγό, το αλάτι το πιπέρι, το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.


Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά (


Εφόσον έχουμε έτοιμη τη γέμιση σε ένα ταψί βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί και μετά βάζουμε 4-5 φύλλα στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το κάθε ένα αλείφουμε με λίγο λαδάκι.


Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε αλλά 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την ζύμη πάλι με τον ίδιο τρόπο. Αλείφοντας ένα-ένα τα φύλλα με λαδάκι. Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μην φουσκώσει.


Την βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.